Brobergs Fisk » Trofie med kallrökt lax, spenat och ricotta

Trofie med kallrökt lax, spenat och ricotta

Ingredienser 2 portioner:

175 gr Trofie, kvalitetspasta
150 gr kallrökt lax från Brobergs, i strimlor
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
Olivolja
1,5 dl ricottaost
1 påse, 65 gr, babyspenat
1 tsk Hot Chili, Brobergs krydda
Rivet citronskal
Peppar

Gör så här:

Koka pasta i saltat vatten i 18 minuter. Häll av i durkslag och spara pastavatten.

Under tiden pastan kokar fräser du lök och vitlök i olivolja några minuter. Lägg ner ricottaost och babyspenat och värm ett par minuter tillsammans med Hot Chili. Tillsätt pastavatten tills lagom konsistens. Blanda ner pastan och laxen och späd ev med mer pastavatten. (vår kvalitetspasta suger upp vätskan riktigt bra).

Riv gärna över lite citronskal och ta nåt tag med svartpepparkvarnen innan servering.

 
Handla