Brobergs Fisk » Ugnsbakad kanin

Ugnsbakad kanin

Ingredienser 3-4 portioner

En halv kanin
Olivolja och smör att steka i
Salt och peppar
3 vitlöksklyftor i skivor
2 msk olivolja
3 msk vitt vin
1 msk balsamvinäger
150 gram Romanticatomater
Färsk rosmarin

Gör så här:

Dela köttet i mindre bitar, klipp av benen med t ex en rejäl fisksax eller sekatör. Salta och peppra och bryn köttet i smör och olja. Lägg över i en ugnsform. Bryn vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet tillsammans med stekfettet som är kvar i stekpannan.

Salta köttet, gärna med flingsalt. Häll över olivolja, vitt vin och balsamvinäger. Halvera tomater och lägg ner mellan köttbitarna. Strö över lite färsk rosmarin.

Tillaga i 175 graders ugnsvärme tills köttet har en innertemperatur på 57 grader. Går det för länge blir köttet hårt. Servera köttet och den goda skyn med till exempel klyftpotatis eller ris.

 
Handla