Brobergs Fisk » Rödspätta allt-i-ett

Rödspätta allt-i-ett

Ingredienser 2 portioner

400 gr rödspättafilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Salt
350 gr delikatesspotatis
Olivolja
½ stor rödlök, i tunna klyftor
½ fänkål, tunt strimlad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
1 tsk Dilliade, Brobergs kryddblandning
125 gr små tomater, halverade
5 gr röd chili i tunna strimlor
Färsk dill
Svartpeppar
1 citron

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader. Tina fisken och torka av den. Salta

Skär potatisen i skivor ca ½ cm tjocka. Lägg dem i en stor ugnsform och blanda med rejält med olivolja. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter.

Under tiden hettar du upp rejält med olivolja och fräser rödlöken  under omrörning. Efter fem minuter tillsätter du fänkål, vitlök och dilliade och fräser i ett par minuter till. Ta ut potatisen ur ugnen, salta den och lägg över fänkåls- och rödlöksblandningen, halverade tomater, chili och färsk dill. Ställ in formen i ugnen i ytterligare fem minuter. Därefter lägger du på fisken, pressar över citron och ringlar över olivolja. Krydda med svartpeppar. Tillaga i ca 5-8 minuter. Beroende på hur tjock fisken är tar tillagningen olika lång tid. När fisken har en innertemperatur på 50 grader är den klar.

 

 
Handla