Brobergs Fisk » Rödtungerullader

Rödtungerullader

Ät med gott samvete!

Vår fisk är hållbart fångad och miljömärkt.
Läs mer

Ingredienser för 4 personer

7-8 hg rödtungefiléer, IRF-märkta (Iceland Responsible Fisheries)
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 dl vitt vin
en nypa socker
2 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 dl riven parmesanost, lagrad 22-24 månader

Gör så här

Dela rödtungefiléerna längs med så att varje filé blir två smala bitar. Salta dem och rulla dem på längden, ställ dem på högkant i en smord ugnsform. De blir som fina rosor.

Fräs finhackad lök i smör, den ska inte få färg. Häll på vinet och sockret och låt koka en stund så att hälften av vinet avdunstar. Häll i grädden och låt koka i cirka tio minuter. Salta och peppra.

Häll såsen över fiskrullarna och strö över den rivna osten. In i ugnen 225 grader tills fisken är klar. Cirka 10-12 minuter.

Servera med kokt, gärna pressad, potatis.

 
Handla
 

Inga produkter hittades som matchar ditt val.