Brobergs Fisk » Maritas fiskgryta

Maritas fiskgryta

Ät med gott samvete!

Vår fisk är hållbart fångad och miljömärkt.
Läs mer

4 portioner
Ingredienser

2 hackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
5-6 hg potatis i bitar
Paprikapulver
Curry
2 msk vetemjöl
5-6 dl vatten
1 fiskbuljongstärning
3 tomater, flådda, urkärnade och skurna i tärningar
2 dl vispgrädde
5-6 hg fiskfilé av t ex torsk, vitling eller kolja, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Salt
Pressad citron
Räkor
1 burk creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här 

Fräs lök och vitlök i smör utan att de får färg. Lägg ner potatisen, paprikapulver och curry och fräs det också. Pudra över mjölet, blanda och tillsätt vatten, fiskbuljongtärning och låt koka tills potatisen nästan är mjuk.

Lägg i tomaterna och grädden. Låt koka några minuter. Lägg i fisken som skurits i bitar (cirka 3×3 cm). Koka tills fisken är klar, inte längre. Smaksätt med salt och pressad citron.

Servera med räkor och ”fuskaioli”, dvs en burk creme fraiche smaksatt med pressad vitlök.

 
Handla
 

Inga produkter hittades som matchar ditt val.