Brobergs Fisk » Pocherad vitling med tomat och saffran

Pocherad vitling med tomat och saffran

Ingredienser 4 portioner

700 gr vitlingfilé, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
Salt
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
½-1 tsk Brobergs kryddblandning Hot Chili (mängden beroende på hur het du vill ha rätten)
1 burk hela tomater
2 lagerblad
0,75 dl vitt vin
1 dl vatten
1 nypa saffran coupé
Vitpeppar
Ev 1 nypa socker

Gör så här:

Tina fisken och torka av den. Salta.

Hetta upp olivolja i en vid kastrull eller gryta. Fräs vitlöken i en minut och rör ner Hot chili. Tillsätt en burk hela tomater (krossa tomaterna lätt), lagerblad, vin, vatten och saffran. Låt sjuda i 5-6 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och ev socker (beror på hur syrliga tomaterna är).

Lägg ner fisken och låt sjuda i några minuter tills den är klar (har en innertemperatur på 52 grader). Servera med potatis, polenta eller en bit bröd. Strö gärna över persilja.

 
Handla
 

Inga produkter hittades som matchar ditt val.

Inga produkter hittades som matchar ditt val.