Brobergs Fisk » Lammragu

Lammragu

Ingredienser 6 portioner

800 gr skivad lammstek
4 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, hackade
2 stjälkar stjälkselleri, hackade
1 stor lök, hackad
Olivolja
2 dl vitt vin
2 burkar hela tomater
1 ½ msk tomatpuré
2 lagerblad
2 tsk lammkrydda
Ev 1 nypa socker
Salt och svartpeppar
Hackad persilja
500 gram Pici kvalitetspasta

Gör så här:

Tina lammskivorna och torka av dem. Fräs de hackade grönsakerna i olivolja i några minuter. Ta upp dem och bryn köttet på båda sidor.

Lägg tillbaka grönsakerna i grytan, häll i vinet, tomaterna, tomatpuré, lagerblad och lammkrydda. Låt koka i cirka 3 timmar tills köttet lossnar från benen. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker om det behövs.

Koka pastan, den blir riktigt tjock när den är klar. Blanda ner pastan i ragun och strö över hackad persilja.

 
Handla