Brobergs Fisk » Lammfilé med balsamvinägrett

Lammfilé med balsamvinägrett

Äts varm, ljummen eller kall. Perfekt på buffé.

Ingredienser 4 portioner

700-800 gram isländsk lammytterfilé
Brobergs lammkrydda
Olivolja av god kvalitet

1½ dl olivolja av god kvalitet
½ dl balsamvinäger av god kvalitet
Salt
Svartpeppar
Raspat citronskal
Färsk timjan

Gör så här:

Tina lammytterfiléerna och skär bort fettkappan. Gnid in köttet med lammkryddan.

I stekpanna:  Bryn i olivolja. Sänk värmen och låt köttet steka klart tills det har en innertemperatur på 58 grader.

På grillen: Olja in köttet med olivolja och grilla tills köttet har en innertemperatur på 55 grader.

Låt vila i 10 minuter ( i folie om det ska serveras varmt).

Vispa ihop olja, balsamvinäger, salt och peppar. Skär upp köttet i 1 cm tjocka skivor. Dekorera med citronskal och färsk timjan och skeda över en del av vinägretten. Resten kan serveras vid sidan av.

 
Handla