Brobergs Fisk » Osso buco på lamm

Osso buco på lamm

Ingredienser 4 portioner

1,2 kg skivad isländsk lammstek
Vetemjöl
Smör
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, hackad i små tärningar
100 g rotselleri, hackad i små tärningar
1,5 dl vitt vin
1 burk hela tomater
2 lagerblad
Salt och svartpeppar

Gör så här

Tina köttet och torka av det. Snitta kanterna och vänd köttet i vetemjöl. Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över köttet i en gryta.

Fräs lök och rotfrukter i stekpannan och lägg det sedan på köttet. Häll över vin och tomater och lägg på lagerbladen och krydda. Låt puttra på svag värme cirka 1 timme.

Servera gärna ossobucon med dess klassiska tillbehör – saffransrisotto och gremolata.

 
Handla