Brobergs Fisk » Långkokt lammbog i olivolja

Långkokt lammbog i olivolja

Ingredienser 6 portioner

1 lammbog utan ben, cirka 1,5-2 kilo
Rivet skal av 2 citroner och 1 apelsin
1 msk Brobergs lammkrydda
2 krossade kanelstänger
4 krossade lagerblad
1 tsk salt
Några tag med svartpepparkvarnen
4 dl olivolja.

Gör så här:

Tina lammbogen och ta ur den ur nätet. Skär bort mycket av det vita fettet utanpå köttet.

Blanda alla kryddor och gnid in det i köttet, både på ut och insidan. Lägg ihop köttet till en stek och lägg det i en trång form med höga kanter. Bind ev ihop den med steksnöre. Häll över olivoljan.

Tillaga i ugn, 125 grader, i 5-6 timmar. Servera gärna med potatis- eller palsternackspuré eller polenta samt pesto på soltorkade tomater och skyn som köttet tillagats i.

 
Handla