Brobergs Fisk » Havskatt under täcke

Havskatt under täcke

Ät med gott samvete!

Vår fisk är hållbart fångad och miljömärkt.
Läs mer

Ingredienser 4 portioner
7-800 gram havskattsfiléer, IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
200 gram skalade räkor
Salt
125 gram rumsvarmt smör
150 gram formfranska utan kanter
75 gram västerbottensost eller parmesanost
2 msk finhackad dill

Gör så här:
Tina och torka av fisken. Lägg fisken i en ugnsform. Salta. Tina räkorna

Riv brödet och osten fint. Blanda med smöret till en smet. Lägg smeten på bakplåtspapper och täck med plastfolie. Tryck ut smeten till en tunn platta i samma storlek som ugnsformen du ska ha fisken i. Lägg plattan i kylen i cirka 30 minuter.

Strö först dillen över fisken och därefter räkorna. Dra av bakplåtspappret från degen och lägg plattan över fisken. Dra av plastfolien.

Tillaga i mitten av ugnen i 200 graders ugnsvärme i cirak 20-25 minuter tills fisken är klar. Havskatten är klar när dess innertemperatur är cirka 52 grader.

Servera med pressad potatis, vitvinssås och en god sallad.

 
Handla
 

Inga produkter hittades som matchar ditt val.