Brobergs Fisk » Ambassadörer på plats i Umeå

Ambassadörer på plats i Umeå

Umeborna och paret Anders Karlsson och Cecilia Ek tillträder idag som ambassadörer i Umeå för det umegrundade företaget Brobergs Fisk. Det innebär att de möter kunderna som hämtar sina förbeställda varor eller när någon är nyfiken på sortimentet på plats.

– Att äta bra ligger i tiden, allt fler bryr sig om vad de äter och var maten kommer ifrån. I mitt arbete som distriktssköterska vet jag hur viktigt det är med bra och nyttig kost för ett hälsosamt liv, säger Cecilia Ek.

– Det känns väldigt roligt att ta över som ambassadör. Det är ett nöje att få arbeta med fina råvaror på detta vis, säger Anders Karlsson.

Brobergs Fisk finns idag, med hjälp av sitt ambassadörsnätverk, på 15 orter/områden i landet – från Luleå i norr till Skåne i söder för direktförsäljning till privatpersoner. Under hösten startas upp på ytterligare orter i landet. Huvudprodukten är styckfryst miljöcertifierad kvalitetsfisk från Island men i sortimentet finns mycket mer som t ex kött och egenimporterade italienska kvalitetsvaror. Kunderna beställer på nätet och hämtar varorna hos en ambassadör på ett utlämningsställe på leveransorten alternativt får varorna hemlevererade.

Företaget grundades 2011 i Umeå, men har i sommar flyttat sin bas till Donsö i Göteborgs södra skärgård. Lokalen i Umeå ligger på Boställsvägen på Teg.

– Att flytta företaget innebär att vi lättare kan expandera och starta upp på nya orter då vi kommer närmare Göteborgs logistikcentra. Vi har fått många förfrågningar från människor som saknar bra fisk på sin hemort, det känns väldigt spännande med den utmaningen, säger Marita Broberg som äger och driver företaget tillsamman med Håkan Broberg.

 
Handla